Corona update

Middels deze pagina proberen wij alle buren op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in De Rokade aangaande het coronavirus. Zodra er ontwikkelingen e/o voorzorgmaatregelingen getroffen moeten worden die op invloed zijn op De Rokade zullen wij dit in dit bericht plaatsen.

Hopelijk is er begrip dat wij (Annemarie en ik (Dirk)) een baan hebben en er misschien een beetje vertraging in het updaten van deze pagina zit.


  Update op: 18 mei ’21

Het mooie weer komt er weer aan en gelukkig kan en mag er vanuit de overheid steeds meer. Willen jullie gebruik maken van de daktuinen voor een gezellig etentje/ borreltje (met gepaste achtergrond muziek) is dat dus totaal geen probleem. Laten wij wel rekening houden met onze buren!!

  Update op: 20 feb ’21

De lift, de lift-hal en de andere algemene ruimtes van de VvE zijn
geen openbare ruimtes. Daarom is het dragen van een mondkapje
niet verplicht door de Rijksoverheid.

Meer informatie is in deze post te vinden.


   Update op: 30 dec ’20

I.v.m. de “afschaling” van de routes/ rijtijden van de OV-Bedrijven, per 03 januari 2021, zijn ook de routes/ tijden van o.a. EBS en de RET aangepast.

Alle informatie vinden jullie in deze post.

   Update op: 01 nov ’20

Even extra aandacht voor onderstaand:

Bovenstaand bericht/ mededeling is te vinden in de nieuwsbrief van november 2020.


   Update op: 01 okt ’20

De liften dienen slechts met twee personen gebruikt te worden om de ingestelde coronavirus maatregelen in stand te kunnen houden.

Alle regels, zo ook die van het dragen van de mondkapjes van het RIVM en de regering gelden ook in ons gebouw.

Zoals eerder aangeven: respecteer elkaars mening en tracht rekening met een ieder te houden … en bovenal: blijf vriendelijk, het is waarschijnlijk voor een ieder al “zwaar” genoeg!

   Update op: 15 sep ’20

Vanaf woensdag 16 september gaat “onze” vertrouwde buslijn 81 weer op 100% rijden. Op het moment van plaatsen hadden wij nog geen “tijdentabel” maar het is wel volgens de normale winterdienstregeling.

Zodra wij de rijtijdentabel hebben zullen wij deze hier plaatsen!!


   Update op: 30 aug ’20

Waarschijnlijk ten overvloede maar de regel met max 2-personen in de liften is nog steeds van kracht, een gezin met 2-personen geldt als 1-persoon dus dan kan er theoretisch nog een 3de bij.

Respecteer elkaars mening/ situatie en laten wij vooral vriendelijk blijven!

   Update op: 24 aug ’20

Vanaf maandag 24 augustus gaat “onze” buslijn 81 weer rijden, al zij het in aangepaste vorm. Er gaat met grote bussen worden gereden op aangepaste tijden.

De tijden vinden jullie in deze tijdentabel.


   Update op: 17 jul ’20

De activiteitencommissie heeft besloten om alle “Franken/ Quality Time” vrijdagmiddagen tot het eind van het jaar stop te zetten.

Lees hier meer.

   Update op: 26 jun ’20

Spijtig genoeg (maar respectvol) helaas nog geen “groen licht” van de activiteitencommissie gekregen om activiteiten online te plaatsen, dus: blijven alle activiteiten vooralsnog geannuleerd!!


   Update op: 10 jun ’20

Vanmorgen van de activiteitencommissie vernomen dat vooralsnog alle activiteiten zijn geannuleerd!!

   Update op: 31 mei ’20

Vanaf vandaag (zondag 31-mei) gaat/ is de “vertrouwde” EBS buslijn 81 weer volledig aan het rijden. Voor de dienstregeling kunnen jullie hier terecht.

Vanaf maandag 01-juni gaat de R.E.T. weer op volle sterkte rijden. Voor de dienstregelingen kunnen jullie hier terecht.

Voor beide O.V. bedrijven (en alle andere O.V. bedrijven) geldt dat het dragen van een “mondkapje” verplicht is tijdens de reis!! Meer informatie vinden jullie hier. Verder is de regel “maak alleen gebruik van het O.V. als het daadwerkelijk nodig is” nog steeds van kracht!!

Helaas is het “Borrel-Uurtje” op vrijdag 26 juni as. vooralsnog geannuleerd!!


   Update op: 22 apr ’20

Annemarie en ik hebben het initiatief genomen om een (tijdelijke) “opfleur-post” online te zetten.

Lees hier meer.

Naar aanleiding van de gisteren (21-april) gegeven de persconferentie blijven alle eerder geplaatste mededelingen (vooralsnog) van kracht.

   Update op: 01 apr ’20

Meer vertrektijden van de ret plaatsen wij z.s.m.

De grote bus van EBS vertrekt vanaf De Elementen om 07:32 uur en 08:32 uur. In de middaguren vertrekt de bus om 14:32 uur / 15:32 uur / 16:32 uur & om 17:32 uur (tijden bij benadering aangegeven).


   Update op: 27 mrt ’20

Met ingang van heden met niet meer dan 2 personen in de liften, dit n.a.v. de vernieuwde/ verscherpte veiligheidsmaatregelen.

Lees hier meer.

   Update op: 25 mrt ’20

Met ingang van 26-maart rijden de lijnen 81 en 85 van EBS weer, echter niet met de bekende kleine busjes maar met grote bussen. De exploitatie vindt plaats tussen 07:00 uur en 10:00 uur & tussen 14:00 uur en 18:00 uur op doordeweekse dagen.

Lees hier meer.


Update op 27 mrt ’20

Met ingang van 21-maart rijden de lijnen 81 en 85 en 203 van EBS om gezondheid/ veiligheidsredenen niet.

Lees hier meer.

Met ingang van 23-maart gaat de R.E.T om gezondheid/ veiligheidsredenen andere/ aangepaste diensten rijden.

Lees hier meer.

   Update op: 19 mrt ’20

Vanaf heden niet meer dan 3 personen in de liften, dit gezien de afstand van 1 1/2 mtr van elkaar, dit vraagt om discipline en waarschijnlijk geduld … maar laten wij hier a.u.b. als volwassen mensen (en met ons nuchtere Hollandse verstand) mee omgaan en respecteer elkaar hierin!

De geplande AVL-vergadering is voorlopig verplaatst na donderdag 04-juni-2020.

Een compleet schrijven van o.a. bovenstaand is hier te downloaden.


   Update op: 16 mrt ’20

De geplande AVL-vergadering gaat definitief niet door. Een nieuwe datum wordt op een later tijdstip bepaald.

   Update op: 14 mrt ’20

Vanuit de directie van Vestia verwachten wij nog een mededeling of de geplande ALV door kan gaan. Momenteel hanteert Vestia voor komende week (16 t/m 20 maart) een verbod van vergadering met meer dan 10 personen.

Op dit moment is besloten om het “Borrel-Uur” op vrijdag 27 maart as. te annuleren!!

Tevens zal het “Hight-Tea-Buffet” voor as. zondag 05 april ook geen doorgang vinden (de gemaakte kosten worden terug gestort)!!