Rokade ♜ Burendag 2022 … foto’s

Zaterdag 24 september jl. was het dan weer tijd voor de jaarlijkse burendag.

Na een gedegen voorbereiding, waarin veel mensen hun input en inzet hebben gegeven zaten er ‘s-morgens een fiks aantal mensen aan de koffie/ thee in de algemene ruimte bij de liften in de toren. In totaal hadden zich 34 personen ingeschreven en waren er nog een aantal mensen aanwezig, die hoewel ze zich niet ingeschreven hadden, toch hun bijdrage wilden leveren.

Mooi om te zien dat naast de “oude garde” er weer nieuwe bewoners aansloten. Al met al een mooie opkomst. Rond 09:00 uur werd de aftrap gegeven waarin duidelijk benoemd dat het niet ging om meters te maken en veel resultaat, maar dat de nadruk lag op elkaar leren kennen en een hoop gezelligheid.

Na de aftrap ging eenieder zijn weg en was het mooi om te zien, dat zonder dat er geregisseerd werd er spontaan groepen werden gevormd om allerhande klussen aan te pakken.

Rond 10:15 uur was het dan tijd voor een welverdiende pauze met koffie/ thee en koekjes die gemaakt en ons aangeboden waren door de dame van het Mini Bakes Atelier op H638.

Na de pauze gingen de groepen weer uiteen om verder te gaan met de werkzaamheden waar ze waren gebleven. Een kleine greep uit de werkzaamheden waarbij er wellicht zaken niet genoemd worden die toch gedaan zijn:

  • Achterzijde -1 ramen, wanden en buitenlampen gereinigd.
  • Spinnenwebben verwijderen van lampen bij de inkomende en uitgaande speedgate.
  • Spinnenwebben verwijderen op de balkons van het hoge noodtrappenhuis.
  • Ramen VvE Ruimte, Algemene Ruimte achter de Lift in de Toren en Brievenbusruimte gezeemd.
  • Brievenbussen Toren, Zwarte Plint, Witte Plint schoongemaakt.
  • Liften Toren, Zwarte Plint, Witte Plint schoongemaakt.
  • Maquette schoongemaakt.
  • Glazen wanden tuin direct achter de toren daar waar de banken staan, gezeemd.
  • Onkruid verwijderd aan de voorzijde.

Tegen 12 uur stond de bekende en overheerlijke soep van Henk Roos klaar met broodjes die door een aantal dames met liefde waren gesmeerd en belegd.

Na de lunch werd iedereen bedankt voor hun inzet en is aangeven dat het wellicht ook fijn is dat mensen zich aansluiten bij een commissie of zitting nemen in het bestuur om samen alles te regelen wat in een pand als het onze geregeld moet worden.

Ook daarbij genoemd dat elke bijdrage, hoe klein die soms ook lijkt, een bijdrage is waarmee de vele zaken die gedaan moeten worden verdeeld worden. Daarna met velen alles weer opgeruimd zodat alles er weer netjes uit ziet. De tuinbanken konden nog niet naar binnen worden geplaatst, zoals te doen gebruikelijk, omdat er nog schilderwerkzaamheden plaats moeten vinden.

Zodra deze schilderwerkzaamheden klaar zijn komen de banken, voor het behoud van de banken, weer terug naar binnen voor de winter.​ Hiermee was burendag 2022 ten einde, maar vergeet niet buren ben je rondom het jaar. Wij wonen een hoge straat als buren.

Namens alle commissies en bestuur, aan iedereen die een bijdrage geleverd heeft, hartelijk dank voor de inzet. Leuk om dit samen te kunnen en mogen doen. We komen elkaar elke dag weer tegen.

De foto’s van deze gezellige/ fantastische ochtend zijn op onze google photo pagina te vinden of in het foto-archief!!

Bovenstaande post/ pagina kun je e.v.t. ook delen via:

Geef een reactie