Rokade ♜ Burendag 2023 … foto’s

Zaterdag 23-09-2023 was het dan weer tijd voor de jaarlijkse burendag. Na een de voorbereiding aan de hand van het vorig jaar opgestelde draaiboek, waarin veel mensen hun input en inzet hebben gegeven zaten er ‘s-morgens een fiks aantal mensen aan de koffie/thee in de algemene ruimte bij de liften in de toren.

In totaal hadden zich 40 personen ingeschreven en waarvan een aantal wegens persoonlijke omstandigheden zich helaas moesten afmelden.Ook dit jaar gelukkig weer een fiks aantal enthousiaste nieuwe bewoners die snel mixten met de hier al bekende bewoners. Ondanks een aarzelende start qua inschrijvingen een mooie opkomst.

Rond 09:00 uur werd de aftrap gegeven waarbij de bewoners in groepen waren verdeeld voor de verschillende werkzaamheden en ook dit jaar weer de boodschap, het gaat om elkaar beter te leren kennen niet om de werkzaamheden. Dat er daarnaast zaken uitgevoerd worden is mooi meegenomen.

Na de aftrap ging eenieder zijn weg en was het mooi om te zien, dat onder aanvoering van een aantal aanspreekpunten de mensen werden voorzien van de nodige gereedschappen en materialen er op uitgingen voor het klussen.

Rond 10:15 uur was het dan tijd voor een welverdiende pauze met koffie/ thee en koekjes die gemaakt en ons aangeboden waren door de dame van het Mini Bakes Atelier op H638. Na de pauze gingen de groepen weer uiteen om verder te gaan met de werkzaamheden waar ze waren gebleven.

Een kleine greep uit de werkzaamheden waarbij er wellicht zaken niet genoemd worden die toch gedaan zijn:

  • Achterzijde, wanden en buitenlampen gereinigd
  • Spinnenwebben verwijderen van lampen bij de inkomende en uitgaande speedgate
  • Spinnenwebben verwijderen op de balkons van het hoge noodtrappenhuis
  • Ramen VvE Ruimte, Algemene Ruimte achter de Lift in de Toren en Brievenbusruimte gezeemd
  • Ramen entree Toren gezeemd
  • Brievenbussen Toren, Zwarte Plint, Witte Plint schoongemaakt
  • Onkruid verwijderd aan de voorzijde

Tegen 12 uur stond er overheerlijke soep klaar ditmaal gemaakt door Mirjam Dalmaijer met broodjes die door een aantal dames en een heer met liefde waren gesmeerd en belegd.

Na de lunch werd iedereen bedankt voor hun inzet en is aangeven dat het wellicht ook goed is om elkaar naast de burendag op te zoeken en er voor elkaar te zijn als dat nodig is. Tevens genoemd dat een andere mogelijkheid om elkaar te ontmoeten in een leuke sfeer, het zogenaamde Franken, elke laatste vrijdag van de maand is. Waarbij men samen komt en daarbij zelf zijn/haar drank en wat te knabbelen meeneemt.

Daarna met velen alles weer opgeruimd zodat alles er weer netjes uit ziet. De tuinbanken naar binnen worden geplaatst, zoals te doen gebruikelijk, zodat deze er voor de wintermaanden weer beschermd bij staan.

Hiermee was burendag 2023 ten einde, en ging iedereen moe maar voldaan huiswaarts.

Namens alle commissies en bestuur, aan iedereen die een bijdrage geleverd heeft, hartelijk dank voor de inzet. Leuk om dit samen te kunnen en mogen doen. We komen elkaar elke dag weer tegen.

De gemaakte foto’s zijn hier te bekijken.

Bovenstaande post/ pagina kun je e.v.t. ook delen via:

1 reactie

Leuk om zo samen te werken!!!! Alles was goed voorbereid (ook belangrijk)! IJs en weder dienende ben ik volgend jaar weer van de partij!!!!
Els van Diesen

Geef een reactie