Rokade ♜ Gebruik achteruitgang (1)

Sinds verleden week kan de achteruitgang op -1 worden gebruikt. De deur opent & sluit zeer langzaam dit om bewoners/ buren/ visite die slecht ter been zijn, een looprek hebben of mobiel zijn door middel van bijvoorbeeld een scootmobiel de gelegenheid te geven om rustig naar buiten/ binnen te kunnen gaan.

Alle informatie (die ook in o.a.de liften hangt) kunnen jullie hier nog even rustig nalezen.

Bovenstaande post/ pagina kun je e.v.t. ook delen via:

3 reacties

Beste allemaal,

Onbewust houden wij een beetje in de gaten hoelang het duurt eer dat de nieuwe achteruitgang open/ dicht is maar het lijkt wel of dit wel erg tergend langzaam gaat.

De rollator gebruikers & scootmobiel gebruikers en degene die slecht ter been zijn, zijn bijna bij de “DIRK” en het hek staat nog half open, laat staan degene die gelukkig nog goed ter been zijn … die hoeven de poort niet meer te openen als ze terug komen want die staat nog open 🙂

Bovenstaand is niet vervelend bedoeld maar meer met een knipoog dat het hek misschien wel erg langzaam open/ dicht gaat.

Bijlage:

Zeg dat wel. Tevens was het hek ook bedoeld voor fietsers. Nu het hek er eindelijk is blijkt opeens dat er niet meer gefietst mag worden. Zoals we gewend zijn van de VVE gaan ze maar gelijk weer dreigen dat het hek weer op slot gaat als er teveel gefietst wordt.
Ze zijn zeker ook opeens van de politie.

Beste Frida,
Ik weet helaas uw achternaam niet, maar jammer dat er in eerste instantie vaak negatief wordt gereageerd op zaken zonder dat de feiten kennelijk bekend zijn en zonder te informeren wat die feiten dan wel zijn. De onderhandelingen met de Gemeente over de achteruitgang hebben heel lang geduurd en het was in het begin absoluut niet de bedoeling van de gemeente dat er een achteruitgang kwam die geschikt zou zijn voor fietsers. De ‘oplossing’ die de gemeente in gedachten had was een trap over de keermuur met vervolgens weer een trap naar het park. Eenzelfde opzet als bij het Terras aan de Maas. Het heeft veel moeite gekost om de gemeente er van te overtuigen om in de eerste plaats een gelijkvloerse doorgang te maken. Nog steeds alleen geschikt om voetgangers door te laten. Uiteindelijk is de gemeente overstag gegaan om ook fietsers de gelegenheid te geven de achter uitgang te gebruiken en deze ook geschikt te maken voor bewoners met rollators en scootmobielen etc.
De reden dat de gemeente zeer terughoudend was lag in het feit dat het park een wandelgebied is en dus alleen toegankelijk voor voetgangers. Ik weet niet of u huurder of koper bent, maar ik heb tijdens de ALV in maart 2015 uitvoerig uitgelegd wat de bedoeling was met de achteruitgang. De gemeente heeft uiteindelijk toegestemd dat ook fietsers van de uitgang gebruik konden maken mits het bestuur absoluut duidelijk zou maken aan de bewoners dat er in het park niet gefietst mocht worden. Ik hoop dat u nu begrijpt wat de achterliggende redenen zijn.
De achteruitgang was nog niet opgeleverd en de eerste klachten kwamen al binnen. Laten we nu a.u.b. eerst even ervaring op doen met het gebruik door de mensen die minder goed ter been zijn en dan pas iets gaan roepen. Echter om u gerust te stellen kan ik u zeggen dat er al een verzoek aan de gemeente is gedaan om de poort sneller open en dicht te laten gaan. Ook in de mededeling op de borden is uiteengezet wat de bedoeling is.

Ik weet dat we het de mensen niet snel naar de zin kunnen maken, maar laten we a.u.b. een beetje positief blijven.

Huig van Wijnen

Geef een reactie